torstai 13. syyskuuta 2012

Lähtövalmisteluja

Nyt on alle viikko aikaa lähtöön ja se on tarkoittanut aikamoista kiirettä valmistelujen suhteen. Asiaa ei myöskään mitenkään helpottanut, että kävin vielä viime viikonloppuna Tampereella järjestetyssä Traconissa. En tosin kadu yhtään, sillä reissu oli vallan onnistunut ja oli hauska nähdä monia ihmisiä vielä kerran ennen lähtöä.

Kävin hakemassa viisumini viime perjantaina Helsingistä Japanin Suomen suurlähetystöstä. Reissu oli vähän rankemman puoleinen, sillä jouduin matkustamaan Helsinkiin yöjunalla kun töistä ei herunut torstaita vapaaksi. Saavuin siis perjantaiaamuna Helsinkiin seitsemän aikoihin. Tähän aikaan jopa pääkaupunki tuntu hyvin hiljaiselta. Kulutin aamuni vaeltelemalla ympäri keskustaa ja käymällä kauppatorilla ja aamiaisella Fazerin kahvilassa. Suurlähetystön ovelle saavuin mallikkaasti juuri ennen avaamisaikaa klo 9:30, ja pääsin ensimmäisenä asiakkaana sisään metallinpaljastimen läpi. Itse viisumin tekoon kului ehkä 20 minuuttia, jonka vietin selailemalla suurlähetystön kirjastosta löytynyttä teeseremoniasta kertovaa lehtistä. Haluan tosissaan tutustua tarkemmin teeseremoniaan, se on minusta jo pitkään tuntunut todella mielenkiintoiselta ilmiöltä.

Saatuani viisumin suuntasin Kaisaniemen metroasemalle tapaamaan Helsingissä asuvaa serkkuani, ja päivä vierähtikin sitten mukavasti kaupungilla ja serkun koiraa ulkoiluttamalla. Onneksi ohjelmaan mahtuivat myös lyhyet nokoset, ne pelastivat jo hieman sekavaksi käyneen olotilan.

Perjantai-iltana matkani jatkui sitten Helsingistä Tampereelle Traconia varten. Alunperin minun oli tarkoitus nukkua tapahtuman ajan työntekijöille ilmaisessa lattiamajoituksessa, mutta kun ilmeni että Fukkan, Hannan ja Emilian hotellihuoneessa oli vielä ylimääräinen sänkypaikka, mukavuudenhalu vei voiton. Ja täytyy sanoa etten kadu hitustakaan. Sain nukuttua molempina öinä kunnolla ja huoneseura oli jälleen kerran parasta mahdollista!

Traconin lauantai sujui minulta lähinnä cosplay mammailun merkeissä, eli vietin aikaan cosplay bäggärillä paimentamassa ja muutenkin kaitsemassa cosplay-pukukisan osallistujia. Sunnuntaina oli sitten onneksi mukavasti aikaa ottaa rennosti ja vain oleskella kavereiden kanssa.

 Lauantaina cossattiin Fukkan ja Kizzyn kanssa GANGSTA-nimisestä loistavasta manga-sarjasta. Vasemmalta oikealle: Worrick: Kizzy, Alex: Fukka ja Nick: Kangaskasa. Kuvakiitokset menevät Mikaelille.

Sunnuntaina oltiin Rorunen kanssa One Piece -cosseissa, mutta ei tullut kuvattua tätä kaunista peiliteinikuvaa enempää. Tämä kuitenkin kertoo ihan hyvin päivän meiningistä, Fukka puuttuu koska oli kiireinen OF:n ryhmäesityksen valmistelun kanssa (OF muuten voitti Traconin esityskisan! Onnea vielä tässäkin!)

Traconin jälkeinen maanantai oli kaikeksi onneksi vapaa töistä, joten syöksyin kaupoille ja ostin vielä joitain tarpeellisia vaatteita Japania ajatellen. Näihin ostoksiin sisältyi mm. MISSIPELI-kankainen Marimekon mekko, joka oli -60% tarjouksessa! Pukuhuoleni ratkaistiin näin kätevästi. Tiistaina ja keskiviikkona kävin vielä reippaana töissä. Viimeisenä työpäivänä oli liikutus lähellä kun luokan oppilaat piirsivät minulle ja olivat tehneet kakunkin. Jos en sitten tulevaisuudessa työllisty bisnesmaailmaan, tiedän nyt että voin lähteä lukemaan eritysopettajaksi!

Tänään torstaina oli sitten edessä yksi suurimmista lähtemiseen liittyvistä urakoista: muutto. Pakkaamista oli kamalasti enkä aina välillä oikein tiennyt mihin mikäkin kannattaisi laittaa tai tarvitsisinko jotain asiaa X vielä. Lopulta saimme kuitenkin kavereiden kanssa kamat melko pitkälti kasaan ja edessä on nyt vain hieman siivousta ja pakkailun viimeistelyä huomenna. Jos joku urakkaan osallistuneista lukee tämän blogimerkinnän, niin haluan kiittää vielä uudestaan!

Yllättävin uutinen lienee se, että matkalaukkuni ainakin näillä näkymin läpäisee painorajoitukset kirkkaasti. Äidiltä lainattu superkevyt valtava matkalaukku toimii siis kuin unelma.

Huomenna olisi sitten läksiäisjuhlat ja lauantaina vanhemmat tulevat hakemaan minut vielä luokseen viikonlopuksi. Katsotaan onko seuraava merkintä vielä hermoilua Suomen rajojen sisällä vai jo ensimmäisiä tunnelmia Sapporosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti