Cosplay

Tässä on lista kaikista (tai ainakin melkein) tekemistäni cosplay-puvuista aikajärjestyksessä.


Tracon 2012
Hahmo: Nicolas Brown
Sarja: GANGSTA
Rakastuin Niciin hahmona ensi silmäyksellä. Ja okei, en ehkä ole ihan yhtä miehekäs, mutta sentään Nic on kanssa pätlä ihan niin kuin minäkin. Sain kuin ihmeen kaupalla houkuteltua seurakseni myös Alexin ja Woricin ilman sen suurempia ruinaamisia! Kaikki siis rakastavat tätä mangaa. Asu itsessään oli yli helppo tehdä, housut ostin valmiina ja pienensin, Paita oli myös valmis, muokkasin vain kaula-aukkoa, pienensin ja kyhensin hihat (=olisin päässyt helpommalla tekemällä kokonaan itse hahaha). Muistilevyn sai Ebaysta haluamillaan kaiverruksilla, eli jee se on juuri sellainen kuin pitää. Katana oli jo ennestään. Sivuhuomautuksena olen tyytyväinen peruukkiin ja pulisonkeihini.Animeseminaari 2012
Hahmo: Atsushi Ootani
Sarja:  Love☆Com
Tämä oli oikeastaan aika pitkälle nakituscossi Risani toimesta, mutta noh, tykkäsin aikoinaan kovasti  Love☆Com:ista sarjana ja olihan tässä nostalgia-arvoa joten... Päätimme sitten jostain käsittämättömästä syystä valita ehkä kauheimmat asut ikinä. Tai no, Risa on ihan sievä, mutta en vaan ymmärrä Ootanin asuvalintaa tässä lähdekuvassa. Toisaalta asua oli ihan kiva tehdä, paljon kaikkea pientä sälää!


Animecon 2012
Hahmo: Lenalee Lee
Sarja: D. Gray-Man
Tämän cossin synty oli todella jännä. Olen aloittanut D. Gray-manin seuraamisen jo monta vuotta sitten, ja olin aina jokseenkin inhonnut Lenaleeta. Sitten keväällä 2012 luin koko siihen mennessä ilmestyneen sarjan uudestaan ja huomasin, että Lenalee muuttuu oikeastaan ihan hullun kiinnostavaksi hahmoksi siinä vaiheessa, kun pitkät hiukset kärventyvät taistelun reurauksena. Koska myös Yaci oli suostuvainen cossaamaan Allenia kanssani, päätin toteuttaa tämän äkkirakkaus-puvun. Puvun teko oli ihan simppeliä, ompelin shortshit ja topin varmaan 4 päivässä.Animecon 2012 (+Tracon 2012)
Hahmo: Monkey D. Luffy
Sarja: One Piece
Oli ihanaa saada kasaan is OP-ryhmä, vaikka yhteistä kuvausaikaa ei lopulta ollut hirveästi. Luffyna oli myös ihana poseerata, sai väännellä naamaansa juuri niin plajon kuin huvitti. Asu oli ihan simppeli, ompelin vaan liihin ja shortsit ihan normaalisti.

Animecon 2012
Hahmo: Len Kagamine (Spice! -versio)
Vocaloid 2
Halusin pitkään tehdä tämän asun, mutta en olisi varmaan oikeasti ikinä toteuttanut tätä elleivät kaverini olisi yllättäen innostuneet mukaan ryhmään... Niinpä minulla oli asiaankuuluvasti sekä Meiko että Miku seurana. Tätä pukua kuvattiin vain hotellilla, tosin voisin periaatteessa joskus laittaa asun coniinkin. En tainnut ommella tätä varten muuta kuin housut ja pienentää miestenosastolta ostamani neuleen. (Huomaako että Japaniin lähtö hieman vaikutti asujeni tasoon kesällä 2012?)

Desucon 2012(+cosplay-tapahtuma Sapporossa syksyllä 2012)
Hahmo: Azusa Nakano
Sarja: K-On!
Oli ihanaa saada kasaan melkein koko bändi! Oli myös siinä mielessä hienoa, että teimme kaikki pukumme samoista kankaista ja samanlaisilla kaavoilla. Näin meillä oli siis oikeasti yhtenäiset koulupuvut! Samaishtun Azusaan tosi paljon luonteen puolesta, joten oli ihana päästä toteuttamaan tämä asu.

Desucon Frostbite 2012
Hahmo: Frosti-chan
Desucon Frostbiten virallinen maskotti
Tämä puku on ensimmäinen, jonka tekemisestä joku on maksanut minulle. Eli siis Desucon Frostbite maksoi materiaalimaksut siitä hyvästä, että pyörin tapahtumassa maskottina tämä puku päälläni. Nyttemin puku on ollut myös käsittääkseni parin muun ihmisen käytössä heidän toimiessaan maskotteina, ja on ollut tosi hämmentävää nähdä siitä kuvia näin. Ei tunnu enää yhtään siltä että olisin tehnyt puvun itse. Toisaalta muistan kyllä tapahtumaa edeltäneen panikoinnin ja stressin, kun piti totta kai yrittää toteuttaa puku niin hyvin kuin mahdollista.


 Photoshoot kesä 2011 + CosplayGaala 2011(jos muistan oikein?)+Animeseminaari 2011
Hahmo: Iceland  (Sailor! -versio)
Sarja: Axis Powers Hetalia
Tykkään edelleen hurjasti tästä asukokonaisuudesta, ja siitä miten sen toteuttaminen onnistui. Olen edelleen ylpeä takin vuorituksesta ja kauluksesta, etenkin kauluksesta koska se onnistui niinkin hyvin vaikka kaavoitin sen ihan hatusta repien... Photoshoot kahden muun sailorin kanssa oli myös hieno kokemus Helsingin Kauppatorilla. En halua edes ajatella kuinka monen turistin loma-albumia koristamme.


Tracon 2011 (+Chibicon 2012)
Hahmo: Ken Amada
Peli: Persona 3
Sain tämän hahmon puolittain nakkina, mutta innostuin silti asun teosta koska no, Persona 3 on hieno peli ja onhan Kenin hahmo-design aika söpö<3. Oli kivaa että saatiin kokoon niinkin iso ryhmä Traconissa, ja myöhemmin tätä asua on tullut käytettyä sitten myös Chibiconissa ja yhdessä photoshootissa. Takin teko oli muistaakseni melkoisen kivulias operaatio vallinneen kiireen vuoksi.Tracon 2011
Hahmo: Ritsuka
Sarja: Loveless
Tämä oli selvä nakituscossi (Luokseni kirjaimellisesti juostiin huutaen: "Kasa hei haluutko cossata Ritsukaa meiän kaa!!?). Tarkoitus oli luoda ryhmä, mutta loppujen lopuksi vain minä ja Soubi oikeasti toteutimme pukumme. Tykästyin tähän asuun oikeasti kunnolla vasta pitäessäni sitä päällä conissa, oli nimittäin äärettömän mukava ja rento päällä.

 Animecon 2011
Hahmo: Ango Shima
Sarja: Zone-00
Zone-00 -cosplay oli pitkäaikainen unelma, jonka toteuttamista esti lähinnä pelko siitä, ettei kukaan tulisi Suomessa tunnistamaan hahmoa yhdistettynä pelkooni ruumiinrakenteeni sopimattomuudesta todella laihan ja minua yli 10 senttiä pidemmän teinipojan cossaamiseen. Onneksi sain kuitenkin innokkaan ja ihanan Kujon pariksi ja päädyin oikeasti tekemään kyseisin puvun. Se on näin jälkeenpäin yksi suosikkipukujani ikinä, eritoten kaikkien pienten yksityiskohtiensa ansiosta.


Animecon 2011
Hahmo: Tsunayoshi Sawada
Sarja: Katekyō Hitman Reborn!
Tämä oli pitkälti nakituscossi, tosin henkilä joka minut nakitti ei sitten koskaan saanut sitä parikis tarkoitettua hahmoa valmiiksi... Noh, asun tekeminen oli kuitenkin loppujen lopuksi hauskaa ja asu oli rento päällä. Olin ja olen edelleen erityisen tyytyväinen liekkeihin, varsinkin ottaen huomioon miten vähän aikaa ja kyyneleitä ne vaativat oletusarvoon nähden (läpinäkyvät asiat ovat yleensä ongelmallisia).

Desucon 2011
Hahmo: Taisou
Sarja: Akaboshi Ibun Suikoden
Osallistuin tällä puvulla Eurocosplay-karsintoihin. En sijoittunut millään muotoa, mutta sanotaanko että kilpailun ansiosta tämä puku tuli oikeasti toteutettua. Muuten olisi varmasti jäänyt ikuisuusprojektiksi. Miekka on paras tekemäni proppi ikinä, vaikka siinä vieläkin on oikeasti viimeisteltävää... Myös päällystakin haluaisin tehdä kokonaan uusiksi, siinä näkyy mielestäni eniten se että aika meinasi loppua kesken ennen Desuconia. Lisähuomautuksena Taisou on ehkä kovin hahmo ikinä GANGSTA:n Nicin lisäksi.

Kevät 2011 (+syksy 2012 photoshoot)
Hahmo: Pharos
Peli: Persona 3
Tein tämän puvun eritoten Lirlyksen kanssa tehtyä studioshoottia varten, mutta kuten kuvasta näkyy käytin sitä myös Woodin kanssa photoshootissa syksyllä 2012. Asu oli ihan ylihelppo ommella, mutta Pharos on hahmona kiva ja pelottava.

Kevät 2011 (+Nekocon 2011)
Hahmo: Hatsune Miku (Rolling Girl -versio)
Vocaloid 2
Rolling Girl on ihanin Vocaloid-kappale ikinä. Piste. Heti kun näin viedeon ensimmäistä kertaa, tunsin suunnatonta halua cossata tätä Miku-versiota. Kun sitten tietoon tuli mahdollisuus valokuvausstudion käytöstä ja nakitettavasta cossaamaan videon poikaa, oli päätös tehty. Videon perusteella tätä versiota on oikeastaan mahdoton kuvata onnistuneesti muuten kuin kokovalkoista taustaa vasten. Tämän kuvaussession kuvat ovat korkealla suosikkieni joukossa kaikista photoshoot-kuvista missä on tullut oltua mukana. Saatiin kuva melkein jokaisesta videon kohtauksesta!


 
 Bakacon 2011 (+ photoshoot tammikuu 2011 ja syksy 2011)
Hahmo: Liechtenstein
Sarja: Axis Powers Hetalia
Tämä lähti hulluna paricossi-ideana Lirlyksen kanssa, ja kuin ihmeen kaupalla puvut toteutuivat aikataulun mukaan. Näitä asuja tuli kuvattua kyllä koko rahan edestä, mutta no, hahmot ovat söpö sisarruspari. Liechtenstein on tähän mennessä ainoa kunnollinen ompelemani mekko, yllättävän helppoa hommaa kaulusta lukuunottamatta. Kaulus on oikeastaan edelleen pienen mielipahan aihe takaa katsottuna... Noh, nyt kun asuja on kuvattu kaikkina vuodenaikoina, se voinee vaipua rauhassa lepoon.

Tammikuu 2011
Hahmo: Near/ Nate River (Wammy's House -versio)
Sarja: Death Note
Tämä asu oli suunnaton paluu juurille. Near on nimittäin toinen hahmo mitä olen ikinä cossannut. Kuvia tapauksesta ei taida enää olla (jos olen onnistunut tuhoamisoperaatiossani). Vuosi taisi olla 2007? Paikkana Iicon. Ah muistoja... No, joka tapauksessa olen siis jo pitkään ollut kiintynyt Neariin hahmona, ja oli kiva päästä toteuttamaan hahmo uudestaan. Sekä vaatteet että peruukki olivat kyllä lainatavaraa, mutta sentään mustat piilarit hankin hahaha. Jännää miten tästä toteutustavasta huolimatta laatu oli kummasti parempi kuin silloin vuonna 2007.
 Helsingin Kirjamessut 2010 (Bakacon 2011+Animeseminaari 2012)
Hahmo: SF-A2 Miki
Vocaloid 2
Tykästyin heti alkuun kovasti Mikin designiin, ja siitä se sitten lähti. Asu oli kohtuullisen haastava tehdä, mm. hanskat ja sukat suorine raitoineen, kengät, peruukin antenni... Unohtamatta tietenkään turkiskaulusta, jonka ompelin täyteen pientä ympyräkuviota luodakseni samanlaisen tekstuurin kuin mitä lähdekuvan turkiskauluksessa on. Ihoon piirrettävät robottimaiset viivat vaativat aina kavereiden uhrautuvaa piirtelyä, kiitän siitä tässä kaikkia, jotka ovat siihen joutuneet osallistumaan.


Tracon 2010 (+Photoshoot 2010&Kitacon 2011)
Hahmo: Maka Albarn (Team Spartoi - versio)
Sarja: Soul Eater
Rakastan Soul Eateria sarjana, ja Maka on ehdottomasti paras naispuolinen mangahahmo ikinä. Paljon on siis rakkautta ilmassa tämän asun kanssa. Tykkään myös tosi paljon tämän version designista, sailori-teemaisuus viehättää yleensä aina silmääni. Tässä sain ensi kertaa pähkäillä sailorikaulus+kaksoisrivinapitus -nimistä ongelmaa joka myöhemmin toistui sitten myös Sailor!Islantia tehdessä. Nyt osaisin siis tehdä kauluksen paremmin, mutta muuten tykkään kovasti siitä miten hyvin takki istuu. Ison propin tekeminen on myös aina kivaa.

Desucon 2010
Hahmo: Naoto
Sarja: DOGS
Naoton mekko taisi olla ensimmäinen ompelemani mekon tyylinen vaate. Ja se kyllä valitettavasti näkyy jonkin verran. Miekka onnistui kuitenkin kivasti, koristeet syntyivät nätisti softiksesta.  Bakacon 2010 (+Photoshoot)
Hahmo: Ciel Phantomhive
Sarja: Kuro Shitsuji
Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2010, joten cosplay-pukujen tekoon ei ollut hirveästi aikaa. Cielin onneksi sain kuitenkin toteutettua, seuraksi järjestyi myös Madam Red ja Sebastian. Tykkään tässä puvussa eritoten siitä, että takin vuoritus onnistui niin kivasti. Miinuksena on näkökenttää rajaava silmälappu, toisaalta plussana liikkumista puolestaan helpottava kävelykeppi.

Photoshoot tammikuu 2010
Hahmo: Roxas
Peli: Kingdom Hearts II
Taisin tehdä ensimmäisen version Roxasista Nekoconiin 2008. Silloinen kangasvalinta, vinyyli (olin vielä tyhmä ja viaton ja uskoin kangaskaupan myyjää joka vakuutti sen vastaavan aivan hyvin normaalia tekonahkaa), jäi tympimään sen verran että tein takin sitten uusiksi Bakacon 2009:ää varten. Silloin tosin käytin kaapua toiselle samaan vaatteeseen pukeutuvalle hahmolle. Roxas&Axel -paricossista tuli kuitenkin kaverin kanssa puhetta, joten tilasin uuden peruukin Roxasta varten ja shootti toteutui. Tunnelma oli kyllä molemmilla hyvin nostalginen.


Helsingin Kirjamessut 2009
Hahmo: Tetsunosuke Ichimura
Sarja: Peace Maker Kurogane
Tetsunosuke hahmona ja Peace Maker Kurogane sarjana ovat olleet jo kauan hyvin rakkaita. Ainakin 2 asua kyseisestä sarjasta on suunnitteilla vielä tätä kirjoittaessakin vuonna 2013. Tetsun hiukset ovat jokseenkin haastavat, ja tässä nähtävä peruukki on jo toinen hiuksista tekemäni versio. Tähänkin karvakasaan upposo 2 peruukkia, yksi kokonaan poninhäntään (joka ei näy tässä hienossa lähdekuvassa).


CosplayGaala 2009 (+photoshoot tammikuu 2010)
Hahmo: Tetsunosuke Ichimura
Sarja: Peace Maker
(Eli tämä on siis eri versio yllä nähtävästä Tetsunosuke-hahmosta)
 Tämä puku oli pitkään kallein tekemäni cosplay-asu (en ole laskenut, mutta olen melko varma että Taishouseen on uponnut enemmän euroja), ja myös ensimmäinen, jonka kanssa kisasin parin kanssa. Saimmekin yllättäen Suzuni kanssa ykkössijan ryhmäkisasta, vaikka vihasin ja vihaan edelleen silloista peruukkiani niin paljon, että en suostu postaamaan tänne kuin tällaisen lavakuvan takaapäin itse kisapuvusta. Ylempi kuva on otettu myöhemmässä photoshootissa eri peruukin kanssa.Kesä 2009 (+ 2 photoshoottia samana vuonna)
Hahmo: Latvia/Raivis Galante
Sarja: Axis Powers Hetalia
Minun oli tarkoitus tehdä Latvia osaksi kavereiden kanssa Animeconiin suunniteltua ryhmää, mutta onnistuin sairastumaan hiukan ennen tapahtumaa eli en koskaan pääsyt tähän osallistumaan. Latvia oli ensimmäinen puku, jonka kanssa käytin värillisiä piilolinssejä saadakseni asiaan kuuluvat violotetit silmät, niin kuin hahmolla on. Alempi kuva on ilmeisesti (sääli kyllä ottaen puvun yksinkertaisuuden) edelleen suosituin cosplay-kuvani internetin puolella, ainakin jos on deviantart-sivuni käivijätilastoihin uskominen. Vasemman puoleista kuvaa olen puolestaan nähnyt käytettävän laittomasti vastaavien cosplay-asujen myymiseen. Ihanaa kun ottaa huomioon että puku on käsinommeltu allekirjoittaneen toimesta.

 Desucon 2009 (+Tracon 2010)
Hahmo: Mihashi
Sarja: Ookiku Furikabutte
Muistan olleeni aikanani erittäin ylpeä Mihashin housujen siististä toteutuksesta, vaikka ne itse asiassa osoittautuivatkin melko tiukoiksi... No, se ei vähennä ompelujäljen siisteyttä. Kyllähän tällainen kokovalkea baseball-unifromu näyttää aika nololta teinitytön päällä, mutta joitain cosseja on vain pakko toteuttaa sarjarakkauden tähden.

Bakacon 2009
Hahmo: Tino Väinämöinen/Finland
Sarja: Axis Powers Hetalia
Rakastuin Suomeen hahmona heti Hetaliaan tutustuttuani. Puku syntyi varmasti vielä tähänkin päivään nähden ennätystahdilla, vissiin 1,5 päivässä. No, design ei todellakaan ole monimutkainen, eikä takissa ole vuoritusta, joten näin se luonnistui. Käytin asua myös käydessäni cosplay-tapahtumassa Japanin lomareissulla samana kesänä. Lisäksi on myöhemmin joulun kunniaksi tullut tehtyä myös pukin viitan sisältävä versio ja talvi-photoshoot.

 Bakacon 2009
Hahmo: Xion
Peli: Kingdom Hearts 358/2 Days
Juuri Xionia varten siis tein myöhemmin Roxasinkin uusinnassa käyttäneeni Organization XIII -kaavun. Ompelu oli sinällään helppoa, että kaavat olivat jo edellisestä takkikokeilusta valmiina. Ainut vaikeus oli valitsemani tekonahan paksuus. En onnistunut löytämään mistään kunnolista vaatteita varten tarkoitettua laatua, joten silloin käyttämäni äidin vanha ompelukone yski melkoisesti jos kangaskerroksia oli ommeltavana useampi kuin se pakollinen kaksi. Siitä huolimatta jälki on edelleen ihan katselukelpoista.

 Kevättalvi 2009
Hahmo: Justin Law
Sarja: Soul Eater
Tämä asu syntyi puhtaasta rakkaudesta hahmoon. En lopulta edes päätynyt käyttämään asua ikinä missään tapahtumassa (oletettavasti tekohetkellä näin suunnittelin tekeväni, mutta kyseisen vuoden tapahtumat taisivat vain täyttyä kaikesta muusta). Puku on malliltaan suhteellisen simppeli, joten tekemisessä ei tainnut olla mitään vaikeuksia eikä jäljenkään puolesta pahemmin moitittavaa. Taisin tehdä tätä pukua varten ensi kertaa kaikki takkiin tulleet napit itse massasta saadakseni juuri oikeanlaiset. Se, miten sopiva teini-ikäinen tyttö on cossaamaan Justinia, on sitten kokonaan oma lukunsa ja ehkä syy siihen, etten ole koskaan päätynyt käyttämään tätä pukua myöhemmin vaikka varmasti tilaisuuksia olisi periaatteessa ollut.


Kitacon 2009 + Desucon 2009
Hahmo: Ciel Phantomhive
Sarja: Kuro Shitsuji
Tein tämän puvun puhtaasti rakkaudesta asun söpöön designiin. Asun teko oli suhteellisen simppeliä, mutta olen edelleen ihan tyytyväinen toteutuksen laatuun. Sain asulla kunniamaininnan Kitaconin cosplay-kisassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti