lauantai 22. syyskuuta 2012

Ensimmäinen päivä uudessa kotikaupungissaPerjantai 21.syyskuuta

Perjantaiaamuna lähdimme jo yhdeksän aikaan tuutorini kanssa käymään ward officessa ilmoittamassa minut uudeksi asukkaaksi, hakemassa vakuutuksen ja ties mitä muuta. Virallisia papereita vain työnnettiin eteeni täydennettäväksi, ja Fei Fei auttoi niin etten joutunut itse kirjoittamaan juuri muuta kuin nimeni. Kaikki kaavakkeet olivat japaniksi ja virkailijat myös puhuivat vain japania, joten ilman tuutoria en olisi mitenkään selvinnyt näistä muodollisuuksista. Lisäksi avasin pankkitilin, koska yliopisto sitä vaatii. Itse en nyt vielä oikein tiedä, onko tilistä sitten lopulta mitään hyötyä. Japanilaiset ovat pankkienkin kanssa oudon muinaisia, internet-asiointia ei ole ainakaan missään normaalissa pankissa, eikä niihin siis voi ilmeisesti myöskään siirtää itse rahaa omalta pankkitililtään Suomesta netin kautta. Joten taidan hoitaa pankkiasiani netissä ja nostaa sitten täällä visalla aina kuukausittain tarvittavan rahatukon.

Virastojen jälkeen kävimme lounaalla Sapporon aseman yhteydessä sijaitsevassa JR Towerissa, joka on yksinkertaisesti valtava, neljän tavaratalon muodostama ~10-kerroksinen ostoskeskus. Söimme sushia ylimmässä kerroksessa. Ateria oli herkullinen ja kohtuuhintainen, joten tarjosin myös tuutorini ruuan kiittääkseni sen päivän kovasta työstä. Tämän jälkeen kävimme vielä ilmoittamassa minut paikalla olevaksi International Student Centerissä yliopistolla. Kampusalue on todella iso ja puistomainen, en olisi ikinä Oulun yliopiston jälkeen uskonut, että Yliopisto voi olla alueena niin nätti. 

Päivän virallisen osuuden jälkeen tapasin Erkin, ja päätimme lähteä yhdessä käymään nähtävyyskartasta bongaamassani Hokkaidon temppelissä. Erkistä oli myös itsekin Hokkaidon Yliopistossa vaihdossa olleena paljon apua taloustarpeiden ostossa 100 jenin kaupasta ja tämän Hokkaidon temppelin löytämisessä.  Saavuimme temppelille aika myöhään, joten ehdimme katsella vain hetken ennen kuin ovet suljettiin viideltä kovan rummutuksen ja muiden rituaalien kera. Temppeliä ympäröivä iso puisto oli kuitenkin kaunis, eli reissu ei ollut aivan turha. 

Ohessa kuvia temppelistä ja sitä ympäröivästä puistoalueesta:
 
Pysähdyimme paluumatkalla teelle, ja huomasin että vaikka ravintolaruoka on täällä huomattavasti Suomea halvempaa (alle 10 eurolla syö todella hyvin normaalissa japanilaistyylisessä ravintolassa), niin kahviloissa itse juomat, kahvi ja tee, ovat tuplasti Suomen hinnoissa. Eli 4-6 euron luokkaa. Leivonnaiset ovat taas samaa hintatasoa kuin kotipuolessa.

 
Lopuksi kävimme Erkin kanssa vielä kirjakaupassa. Ostin yhden japanin kieliopin oppikirjan, kanji-harjoituslappuja, kirjan jossa on 1-2 sivun novelleja japaniksi englantilaisten käännösten kera sekä yhden jo aiemmin kieleltään todella hyväksi havaitsemani manga-sarjan ensimmäisen osan, しろくまカフェ:n


Loppuun liitän kuvan ostamastani 20 euron vedenkeittimestä joka hohtaa pelottavan sinisenä aina ollessaan päällä. Hyvin jännä.

3 kommenttia:

 1. Historioitsija sisälläni huutaa "ikitai!" kun näin nuo kuvat temppelistä >.< Siis aivan upeen näköstä. Pitäiskö mun tehdä operaatio "kierrä kaikki Japanin temppelit" -matka?

  -Jenna...taas-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olisi kyllä melkoinen projekti! Voisit ensiksi ottaa projektiksi "vietä vaihtarivuosi Japanissa" ; )

   Poista
  2. Totta, se voisi ehkä olla helpompi vaihtoehto :D

   Poista