tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hokkaidon kiertelyä

Tämän blogin kuvapäivitykset todella laahaavat ajasta jäljessä. Seuraavaan aion nimittäin lisätä läjän kuvia, joita otin kevätloman päätteeksi 31.3. kaverin kanssa tehdyn ajelun aikana. Uusiakin kuvia tulee ehkä sitten jossain vaiheessa jahka säät alkavat taas kunnolla suosia ulkona liikkumista. Viimeiset pari viikkoa on ollut sateista kaikkina viikonloppuina ja suurimman osan arkeakin.

Mutta asiaan. Vuokrasimme ensi vuonna Suomeen vaihtoon tulevan Yuuki-nimisen kaverin kanssa auton, ja lähdimme jo 8 aikaan aamusta ajamaan kohti pohjoista ja sisämaata. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Furano, joka kesällä on tunnettu laventelinkukistaan. Nyt pellot olivat tietty vielä lumen alla, mutta pysähdyimme syömään lounasta erään laventelitilan kahvilaan.

Seuraava etappi oli Asahiyaman eläintarha lähellä Asahikawaa. Pingviinit ja sudet olivat ehkä kaikkein kivoimpia, en muista milloin olen viimeksi nähnyt susia eläintarhassa.

 Viimeinen etappi oli Sounkyoun kylpyläkylä, jossa oli jääfestivaali. Käytiin siis katsastamassa tämä ja sitten suunta kävi kohti onsenia.

Kuvat kertovat mielestäni tarpeeksi (ja innostus ja aika kirjoittaa loppuivat kesken kun kuvien lataamiseen meni öö tunti?) joten en kerro reissusta sanallisesti tämän enempää. Hauskaa oli, seuraava ajelu on toivottavasti kesällä, Sounkyoussa oli jääfestivaalin tunnelmaan sopivasti aivan jäätävä keli.

1 kommentti: