lauantai 27. huhtikuuta 2013

Cosplay-haaste

Nyt seuraa vielä edellistäkin blogimerkintää voimakkaampi muistutus siitä, että tämä blogi on vaihtoblogin ohella myös cosplay-blogi. (Hauskaa kirjoitella ja ajatella tämmöisiä asioita pitkästä aikaa) Eli Woodi haastoi minut tässä jo kuukausi sitten, joten päätin nyt viimein ottaa itseäni niskasta kiinni ja toteuttaa haasteen.

Haaste

Säännöt
1. Kerro 11 asiaa itsestäsi
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen
3. Keksi 11 uutta kysymystä
4. Haasta 11 uutta bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro kenet haastoit
11 asiaa itsestäni:
1.       Olen aika vaatehullu. Kiinnitän aika paljon huomiota sekä omaan että toisten ihmisten pukeutumiseen ja tykkään kokeilla erilaisia tyylejä.
2.       Lempivärini on keltainen, mutta vaatteissa tykkään käyttää eniten valkoista, ruskean ja harmaan eri sävyjä sekä sinistä.
3.       Olen vilukissa siinä mielessä, että jalkani ja käteni ovat lähes aina jäässä. Käytän nytkin sisällä kolmia sukkia päällekkäin. Saan myös herkästi flunssan, jos en käytä kaulahuivia.
4.       Olen viimeisimmän mittauksen mukaan 153 cm pitkä (vai pitäisikö sanoa lyhyt?)
5.       Lempiruokaani ovat ihan oikeasti lohi, perunat, sienet ja salaatti. Tietty rakastan myös sitten kaikkea makeaa ja epäterveellistäkin.
6.       Cosplayn lisäksi harrastan piirtämistä ja lukemista.
7.       Olen auttamattoman teeriippuvainen. Kämpillä oleskellessa kuluu helposti pari kannullista teetä päivässä, ja kouluunkin kuljetan aina 0,35 litran termarimukini teellä täytettynä.
8.       Rakastan kahviloita.
9.       Viimeisin musiikillinen ihastukseni on Owl City ja etenkin kappale To the Sky.
10.   Lempielokuvani on animaatio Tekkonkinkreet. Lempi TV-sarjani on Pasila, itken sen loppumista.
11.   Tykkään ihan oikeasti ruuanlaitosta ja vaatteiden silityksestä.

Haastajan kysymykset:
1.       Minkä värisiä peruukkeja omistat eniten?
Varmaan mustia. Kuvittelen omistavani ainakin 4 mustaa peruukkia. Myös erilaisia blondeja on varmaan saman verran, mutta ne ovat kuitenkin lopulta sen verran eri sävyisiä että vastaukseni on musta.
2.       Onko sinulla joitakin cosplayta varten tehtyjä vaatekappaleita (tai no miksei jotain muutakin esim koruja), joita voisit käyttää vapaa-ajallasikin?
Periaatteessa niitä on paljonkin, mutta sellaisia joita haluan käyttää on vähemmän. Joitain kenkiä käytän ihan säännöllisesti, samoin neuleita. Japaniin lähtiessäni olin hyvin vähällä ottaa mukaan yhdet cosplayta varten ompelemani shortsit. Ne jäivät Suomeen, mutta käytän niitä varmasti palattuani.
3.       Mitä teet yleensä samalla, kun teet asuja? Vai keskitytkö vain asujen tekemiseen?
Kuuntelen radiota, tai katson sivusilmällä jotain tyhjänpäiväistä tv-ohjelmaa tai monta kertaa näkemääni elokuvaa, johon ei sen kummemmin tarvitse keskittyä. Suurkulutan Pasila-DVD -levyjäni.
4.       Sarjoissa on usein myös epäinhimillisiä hahmoja, joita ei ihmiskeholla pysty toteuttamaan. Onko sinulla mitään sellaista hahmoa, jota haluaisit cossata, mutta et ihmisyytesi takia voi (esim pokemon)? Kuka/mikä tämä hahmo on ja oletko ajatellut tekeväsi hahmosta jonkisortin gijinka-versiona?
Eipä oikeastaan. Periaatteessa jonkin gijinkan tekeminen kiinnostaisi ihan vain koska tykkään värkätä korvia, häntiä ja sen sellaista ja koska tykkään edelleen pokemoneista ja gijinkan ulkoasun suunnittelu olisi varmasti jännää. Saattaisin tehdä Raichun jos hommaan oikeasti lähtisin.

Jotain tällaista kenties?
 5. Mitä mummo/pappa hahmoja haluat tehdä sitten, kun olet liian ryppyinen tekemään nuoria ja kauniita teinihahmoja?  (─▽─)╭

Teen varmasti Sophien Liikkuvasta Linnasta. Jos siis vielä olen siinä vaiheessa halukas tekemään cosplay-asuja itselleni.
5.       Jos saisit päättä minkä tahansa maailman kolkan, johon mennä kuvaamaan cosplay-asuja, niin mikä paikka se olisi?
Taitaisinpa mennä kuvaamaan Kiotoon johonkin temppeliin tms. Oli sen verran komeaa ja sellaiseen paikkaan ei oikeasti kyllä ikinä pääse kuvaamaan cosseja hahaha…
7. Minkä cosplayta helpottavan välineen hankkisit itsellesi, jos raha/tila ei olisi ongelma?
Varmaan sovitusnuken. Olen tosin harkinnut sellaisen hankkimista palattuani Suomeen vaikka en vieläkään oikein tiedä missä sitä sitten säilyttäisin. Myös saumuri olisi toki kiva.
8. Montako peruukkipäätä omistat, vai omistatko yhtään? Esittele heidät meille!
Taidan omistaa 4? Kaksi on nimettömiä, toiset kaksi ovat Olli ja Seppo. 
9. Mikä asuistasi on niellyt (arviolta) eniten rahaa? (summaa ei tarvitse kertoa)
Hmm tämä on paha… Joko Tetsunosuke tai Taishou kaiketi.
 Eli siis jompikumpi näistä:


 

10. Montako kertaa olet polttanut näppisi kuumaliimalla leikkiessäsi? Jos et ollenkaan niin montako kertaa olet pistänyt itseäsi neulalla sormeen?
Niin monta kertaa ettei sitä ole mahdollista laskea. Neulalla on tullut sohittua vikapaikkaan vähemmän, ehkä vain pari kertaa niin että on oikeasti vuotanut verta.
11. Hamstraatko turhaa tavaraa nurkkiisi, koska ajattelet "no tätä saattaa joskus tarvita jossain cossissa"?
Ehdottomasti. Onneksi Japaniin lähdön yhteydessä kämppää tyhjentäessäni hankkiuduin eroon osasta tästä roinasta. Valitettavasti kuitenkin vain osasta.

Sitten lopuksi ilmoitan rikkovani uusien bloggaajien haastamissääntöä, sillä kutakuinkin kaikki tuntemani ovat jo tämän haasteen saaneet kokea. Toivottavasti tämä oli edes vähän viihdyttävää luettavaa.

Ja (oikeasti) ihan lopuksi, koska kaikki cosplayaajat nyt varmasti ovat kuumeisesti valmistautumassa kesän tapahtuminiin... Jos on ongelmia peruukkien kanssa, voi katsastaa tämän videon allekirjoittaneen ja Lirlyksen taannoisesta peruukkiluennosta Traconissa. Tämä on huono yritykseni parantaa cosplayaajien maailmaa parempien tutorien tms. puutteessa joita olen viime aikoina lueskellut useammastakin blogista sormien syyhytessä halusta päästä kokeilemaan näitä tekniikoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti