lauantai 13. lokakuuta 2012

Onsen7. lokakuuta, sunnuntai

Pitkä viikonloppu jatkuu, tämänkertaisena aiheena oli perinteinen japanilainen kylpylä eli onsen. Suuntasimme noin tunnin bussimatkan verran Sapporon ulkopuolella sijaitsevaan onsenkylään kahden aikoihin sunnuntaipäivänä. Kyseinen onsen tarjoaa kätevästi bussiterminaalista ostettavan lippusetin, joka sisältää matkaliput ja kylpylämaksun samalla kertaa. Yhteensä tämä lysti kustantaa 1800 jeniä eli n. 18 euroa. Hyvin kohtuuhintaista ottaen huomioon että tämä kyseinen onsen oli täysin luonnollinen, eli kaikki vesi oli oikeasti maaperän tuliperäisyyden lämmittämää. Mukaan onsen-retkelle tarvitaan vaihtovaatteiden lisäksi mielellään oma shampoo ja saippua (myös yleiset on tarjolla, mutta jos haluaa hoitoaineita tms. ne on tuotava itse) sekä kaksi erikokoista pyyhettä. Toinen on tavallinen kylpypyyhe, ja toinen on pienempi, mielellään pitkulaisen mallinen pikkupyyhe jota kuljetetaan mukana kylpyjen puolella. Käveltäessä sillä peitetään strategiset kohdat edestä ja kylvyssä istuttaessa se laitetaan joko päähän tai altaan reunalle. Näillä varusteilla jokainen siis lähti matkaan.

Retkikunta Sapporon asemalla (miinus Pauliina, joka otti tämän kuvan)

Kuva bussin takaikkunasta
 Bussimatka vei hieman normaalia kauemmin, sillä ihmisiä oli paljon liikkeellä maanantain vapaapäivän vuoksi. Matkanteko oli kuitenkin helppoa ja mukavaa, onsenillemme oli jopa englanninkielinen kuulutus. Kylpylällä kaikki riisuivat kenkänsä heti ovella sijaitseville lokeroille, ja sitten suunnattiin erillisille miesten ja naisten pukeutumis- ja kylpyalueille. Pukeutumistilassa toimittiin paljolti Suomalaisten uimahallien tapaan sillä erotuksella, että arvotavarat sijoitettiin erilliseen lukolliseen kaappiin ja vaatteet tms. omaan koriinsa joka on sitten kätevä ottaa kylvyn jälkeen. Ennen kylpyyn menoa peseydytään hyvin huolellisesti jakkaralla istuen. Kun tämä on hoidettu, voi valita mieleisensä kylpyaltaan ja istahtaa nauttimaan veden autuaan rentouttavasta lämmöstä. Tähän mennessä kahden onsenin kokemuksella sanoisin että yleensä kylpyaltaita on muutama erilainen. Tässä kylpylässä oli myös todella ihana ulkoallas, josta oli hieno näkymä ympäröiville metsän peittämille vuorille. Haluan ehdottomasti samaan paikkaan vielä ruskan aikaan ja talvella!

Kylpylän julkisivu

Näkymä sisäpihalle. Ymmärrettävistä syistä minulla ei ole kuvia itse kylpyalueelta.
 Autuaallisen kaksituntisen jälkeen siirryimme joukolla kylpylän alakerran ravintolaan syömään paikan erikoisuutta, eli tällä kertaa intialaistyylistä kareeta (karee tosiaan on intialaislähtöinen ruoka, mutta japanilainen versio poikkeaa alkuperäisestä). Syönnin jälkeen bussilla kotiin ja nukkumaan. Päivä oli lyhyesti sanoen varsin autuas. 

Kylvyn jälkeen ravintolassa

tomaatti-munakoiso -karee

2 kommenttia:

  1. Yksi ensimmäisistä asioista, joita itse haluaisin kokea Japanissa, on onsen... Iinaaa.... (miten tuon sanoo suomeksi? ^^; )Japanissa on kyllä reippaasti nuita yksittäisiä vapaapäiviä 8D

    VastaaPoista
  2. Hahaha iinaa on kyllä aika mahdoton kääntää lyhyesti suomeksi :,D Arvostan kyllä sekä vapaapäivä että onseneita erittäin paljon<3

    VastaaPoista