maanantai 1. lokakuuta 2012

Ensimmäiset läksiäiset

1.lokakuuta, maanantai

Nyt on kulunut siis kohta kaksi viikkoa Sapporoon saapumisesta. Ihan hirveän paljon on tapahtunut, tosin viime päivinä en ole jaksanut kirjoitella ensimmäisen viikon tahtiin, sillä kamera on ikävästi tupannut jäämään aina kämpille. Mutta lupaan että otan sen vielä jossain vaiheessa mukaan myös ostoksille ja yliopistolle, että saatte paremman käsityksen nykyisestä arjestani.

Sain lauantaina viimein hakittua joitain elintärkeitä taloustavaroita ja "löysin" läheisen supermarketin ruokaosaston (eli kävin siellä ensimmäistä kertaa kunnolla ruokaostoksilla), joten tästä tämä rutinoituminen varmaan lähtee. Nyt on jo yli viikon ajan ollut kumppanina myös ikioma pyörä, joten esittelen hänet teille tässä:

Lähestulkoon kaikilla paikallisilla on tällainen täsmälleen samanlainen pyörä (ilmeisesti paikallinen halppismalli), joten olen tunnistamisen helpottamiseksi kiinnittänyt lokasuojaan pari Muumi-tarraa. Ilman niitä olisin jo moneen kertaan hukannut pyöräni. Pyörässä ei ole vaihteita eikä jalkajarruja, joten ajamisen kanssa on vielä totuteltavaa. Keskustassa pyöräily tosin on ihmismäärän takia hieman riskialtista puuhaa oli pyörä sitten millainen tahansa. Tämä ongelma helpottuu varmaan siinä vaiheessa, kun oppii ajamaan paikkoihin vähän kiertoteitä niin ettei joudu pahimpaan ihmisruuhkaan Sapporon aseman tienoille.

Opiskelusta sen verran että molemmat tänään alkaneet kurssit, Gender and Society ja War History and Memory in Japan, vaikuttavat oikein mielenkiintoisilta ja opettajat hauskoilta. Japania on tullut onneksi luettua nyt päivittäin, keskiviikon tasokokeessa määräytyy tulevan kurssin taso. Olen kyllä huolissani kanjien takia, kieliopin puolesta menisin varmaan helposti intermediate-tasolle, mutta kanjit saattavat laskea pisteitäni...

Otsikon mukaisesti tänään oli myös ensimmäiset läksiäiset täällä Japanissa tälle vuodelle. Sapporossa viimeiset pari viikkoa vieraillut Erkki nimittäin lähtee aikaisin huomenna takaisin Suomeen. Kävimme siis yhdessä syömässä herkullista japanilaista ruokaa hyvin lähellä meidän tyttöjen asuntolaa sijaitsevassa ryokanissa. Seuraavassa kuvia illan herkuista:

Alkupala ja myrkynvihreä mutta herkullinen meloni-sooda.

Kohokohta illan menussa: tuorreita simpukoita. Japanilaiseen tyyliin herkku paistettiin itse suoraan pöydässä.

Paistaminen tarkoitti tässä tapauksessa myös pienen ilmareiän leikkaamista kuoreen.


Tästä kulhosta törröttävät merilevälevyt toimivat tortillojen tapaan; kulhon sisältämä kala ja natto(=mädätetyt pavut) käärittiin merilevään.

herkut paistumassa
Sashimi-lautanen (eli raakoja, tuorreita mereneläviä). Herkullista!

Ramen-salaatti (Eli nuudeleita, mätiä ja salaattia. Hyvää tämäkin)Koko porukka <3

2 kommenttia:

 1. Hei Inka! Varsin eksoottiselta näyttää ja kuulostaa ruokakulttuuri siellä :)
  Kivaa kun näyt itsekin kuvissa, katsotaan Elvin kanssa yhdessä kunhan hän kotiutuu harrastusreissulta Eerikan kanssa :)

  terveisin Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Raisa!

   Hauskaa, että olet päässyt seuraamaan blogiani! Toivottavasti Elvillä menee yhtä vauhdikkaasti harrastuksissa kuin ennenkin! : ) Nyt on ollut hyvin tapahtumarikas viikonloppu (täällä maanantai oli pyhäpäivä, joten lasken tiistain viikon ensimmäiseksi päiväksi), yritän laittaa tänne pian paljon kuvia : )

   Poista