lauantai 27. huhtikuuta 2013

Elämäni ensimmäiset kirsikankukat ja cosplayta

Tokio 21. - 25.3.2013

Koska kevät alkaa olla asettunut myös tänne Sapporoon jo ihan pysyvämmän luonteisesti, ajattelin että nyt viimeistään on jaettava Tokiossa kuukausi sitten näkemäni kukkaloisto ja ehkä joitain muitakin kuvia. Tosiaan kyllä hieman hälyttävää, että Tokiossa kirsikat kukkivat kuukausi sitten, kun täällä vasta odotellaan tätä luonnonnäytelmää. Lämpötilat sentään pysyvät nykyään jo öisinkin yli + 5 asteen, eli eiköhän täälläkin lähiviikkojen kuluessa nähdä niitä kukkia.

Mutta tosiaan asiaan. Soulin reissuni jälkeen olin siis päättänyt olla fiksu ja pysähtyä matkanvarrella Tokioon ennen Sapporoon palaamista (kaikki kohtuuhintaiset lentoreitit Soulista Sapporoon kulkevat joko Tokion tai Osakan kautta). Saavuin Tokioon torstai-iltana 21. päivä, ja yllätyin sekä siitä, miten kauan Naritasta oikeasti kesti Tokion keskustaan (n. 1,5 tuntia), että oikeasti löysin hostellini ilman suurempia vaikeuksia. Ennen matkaani ostamani Tokion karttakirjanen osoittautui äärimmäisen hyödylliseksi kapineeksi, etenkin osio jossa lueteltiin kulkuneuvovaihtoehdot ja reitit Naritasta Tokion keskustaan.

Perjantaina 22. päivä päätin sekä katsoa nähtävyyksiä että shoppailla ihan omillani. Nostalgian määrä oli aika huima kun kävi joissain samoissa paikoissa kuin missä käytiin 4 vuotta sitten kun ensimmäisen kerran kävin Japanissa. Ja oli myös jännää, että vaikka viimekäynnillä Tokio oli ehkä siisteintä ikinä, nyt huomasi ajattelevansa vain että ei ikinä haluaisi asua siellä (katsotaan niin päädyn kuitenkin tulevaisuudessa töihin Tokion nyt kun näin menin möläyttämään). Vaikka Tokiossa oikeasti on kaikki mitä ikinä voi ihminen kuvitella huvittelu- ja shoppailumahdollisuuksien osalta, siellä on makuuni ooikeasti vain ihan liikaa ihmisiä ja pitkät välimatkat kaupunginosasta toiseen. Plus asuminen on tiettävästi tähtitieteellisen hintaista, vaikka oma hostellini olikin sen n. 20e/yö (sisälsi vain petipaikan sekahuoneessa 10 muun matkailijan kanssa). 

Mutta siis, perjantaina kävin ihan ensiksi aamukävelyllä Harajukussa sijaitsevassa Meiji-temppelissä ja sen puutarhassa. Seuraavassa kuvia siitä:

Vihreää karria lounaaksi
Kävin päivän aikana Harajukussa, Akihabarassa ja Shibuyassa. Illalla olikin sitten aika väsynyt meininki.

Lauantaina tapasin Souman (jonka tapaamista varten tämän pysähdyksen oikeastaan teinkin), joka oli viime vuonna vaihdossa Suomessa ja joka nyt työskentelee ensimmäistä vuottaan pankissa Tokiossa. Oli aika hassua nähdä pitkästä aikaa ja ehkä vielä hassumpaa puhua japaniksi kun Suomessa keskustelun pääkieli oli aina englanti. Kai se kielitaito siinä mielessä on kehittynyt ihan kivasti vuodessa. Päivän pääjuttu oli hanami (eli piknik jossa katsellaan samalla kirsikankukkia). Valitsimme paikaksi Uenon, joka oli täynnä sekä ihmisiä että kirsikkapuita.
Sunnuntaina 24. päivänä oli sitten pitkästä aikaa vuorossa cosplay-tapahtuma. Tokyo Dome Cityssa järjestetty kaksipäiväinen New Layers Paradise on ainakin mainospuheiden mukaan kokoluokaltaan comicetin luokkaa jos näin cosplayaajien näkökantilta katsotaan. Tämä tapahtuma oli siis tosiaan vain cosplayta varten, ohjelmaa ei tanssikilpailun lisäksi ollut, vaan japanilaiseen tapaan jättimäinen järjestetty photoshootti oli tämäkin. Tavallisuudesta poiketen tämä pienoishuvipuistossa järjestetty tapahtuma kuitenkin oikeutti sekä cosplayaajat että tavalliset puistossa vierailijat yhteisoleskeluun alueella (tosin kuvien ottaminen oli varmaan normi puistovierailijoilta kielletty sillä cosplaytapahtuman puolesta tuleet kuvaajat joutuivat rekisteröimään kameransa).  Tässä alla nyt kuvia tapahtumapaikasta ja joistain asuista (ei, tässä ei ole kaikki ottamani kuvat, säästelen niitä jos joskus taas pidän jonkun esitelmän jossain tapahtumassa japanilaiseen cosplayharrastukseen liittyen hahaha).
Tapahtuman pääsymaksu oikeutti myös huvipuistolaitteiden vapaaseen käyttöön, ja myös kuvaaminen niissä ollessa oli sallittu.


Lopuksi allekirjoittanut yhdessä toisen cosplayaajan kanssa. Sarjasta perilläolevat voivat naureskella hahmovalinnoille.

Tälläinen oli suunnilleen Tokionreissuni. Maanantaina 25. oli lento takaisin Sapporoon jo 12 aikaan, eli suuntasin letokentälle jo ihan aamusta. Tulipa ainakin kerran käytyä Tokiossakin tämän vaihdon aikana haha.

4 kommenttia:

 1. Hauska nähdä tuo sama "merimiesasu" Japanissa, kun minulla on sinusta kuvia samassa asussa Oulun kauppatorilla :) Ja ihania nuo Sakurat (?), vai kuinka niitä kirsikan kukkia kutsuttiinkaan? Varmaan mahtavia livenä...

  VastaaPoista
 2. Haha, joo nyt on asu reissannut maailmaa kuin aito merimiesasu konsanaan!
  Oikeassa olet, sakuroiksi kirsikankukkia japaniksi nimitetään. Todellakin tosi siistejä livenä!

  VastaaPoista
 3. Kerroitko kenellekään olevasi oikeasti suomesta? 8D Olitko yksin tuolla tapahtumassa vai raahasitko jonkun seuraksi? On kyllä jännä idea pitää con huvipuistossa... Ei kyllä vois mennä oikeeen kunnon pyörityslaitteisiin kun eihän cossi pysys päällä...
  Ompa nättiä kuvia, erityisesti kirsikankukat <3
  Vai on Sooma jo töissä, ja vieläpä pankissa, aika vaikea uskoa 8DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha joo, moni tietty kysyi että mistä olen/olenko puoliksi japanilainen (vieläkään ymmärrä miksi tätä kysytään). Ja toki Suomi-vastaus sai aikaan asiaan kuuluvaa hämmästelyä :,D
   Ihan itsekseni heiluin tuossa tapahtumassa. Jännää näinkin.
   Ja Sooma töissä pankissa on ehkä hauskinta ikinä. Tai okei vielä hauskempaa oli että se puhui niin kohteliasta japania... : D

   Poista